Möt Karin Hammar – Trombonist i GES-bandet

Med på turnén har vi så klart Sveriges bästa band som vi nu under våren tänkte att ni skulle få lära känna lite bättre! Först ut är Karin Hammar. 

Karin är bandets trombonist. Hon är 43 år gammal och bor sedan 24 år tillbaka i Stockholm med sin man och sina tre barn. Ett på heltid och två bonusar. Född och uppvuxen är hon i Boden. Inför sommaren ser hon fram emot att få spela och hänga tillsammans med bandet och att få uppleva en riktig svensk turnésommar. Många av platserna har hon inte spelat på tidigare, exempelvis Skuleberget och Järvsö vilket hon tycker ska bli extra kul! Sedan ser hon bland annat fram emot Dalhalla som enligt Karin är en magisk spelplats, Borgholm efter förra årets roliga konserter och Göteborg som har en speciell plats i hennes hjärta.

På frågan om hon har någon hemlig talang svarar hon ”Nix, jag har out-at alla:-) Jag är skitbra på att skratta väldigt högt, Men det är svårt att hålla en sådan talang hemlig…” 

Hennes favoritlåt med GES är likt många andras ”När vi gräver guld i USA” och det är just den låten som också hör ihop med hennes starkaste GES-minne. I ”Rålis” (Rålambshovsparken i Stockholm) efter fotbolls-VM 94. Om ni klickar på klippet nedanför så förstår ni vad hon menar.